Op maandagavond 10 juli starten werkzaamheden op de Spaarndamseweg om 20.00 uur en gaan deze door tot dinsdagochtend 11 juli om 05.00 uur. Dit geldt ook voor de nachten van dinsdag 11 op woensdag 12 juli, woensdag 12 op donderdag 13 juli en donderdag 13 op vrijdag 14 juli.

De gemeente heeft overwogen om het werk overdag uit te voeren vanwege de geluidshinder die gepaard gaat met deze werkzaamheden. Na overleg met Connexxion en de nood- en hulpdiensten is besloten om ’s nachts te werken om het verkeer op deze belangrijke weg zo min mogelijk te hinderen.

Gevolgen voor de bereikbaarheid:

Er wordt gewerkt aan asfalt vanaf de kruising bij de Waarderbrug tot aan Spaardamseweg 22. De kruising met de Waarderbrug is afgesloten.

Automobilisten, vrachtwagens en motorrijders moeten omleidingsroutes volgen. Verkeer richting Haarlem Noord kan via het westen de bordjes met ‘N° volgen via de N200, Bolwerken, het Kennemerplein en het Frans Halsplein, of via het oosten door de Waarderpolder richting de Schoterbrug. Verkeer vanuit het westen en noorden richting de Waarderpolder kan via de Zaanenstraat, Spaarndamseweg en Schoterbrug rijden. Verkeer richting Haarlem Centrum vanuit het noorden wordt omgeleid via de Schoterweg vanaf de Rijksstraatweg in de richting van het station.