Hygiëne bij Praktijk Noorder Spaarne

Wij zijn heel blij u te kunnen ontvangen op de praktijk. Hiervoor hebben wij de noodzakelijke maatregelen genomen om uw en onze veiligheid te borgen.

Tijdens de afspraak

Bij Praktijk Noorder Spaarne streven we naar de hoogste normen van hygiëne en veiligheid, zowel voor onze patiënten als voor ons team. We begrijpen dat een schone en veilige omgeving essentieel is voor een effectieve behandeling en het welzijn van iedereen die onze praktijk bezoekt. Daarom hebben we een streng hygiënebeleid geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat we aan deze normen voldoen.

Onze Kernprincipes:

  1. Desinfectie en Reiniging: Onze behandelruimtes, apparatuur en oefenruimtes worden regelmatig grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Na elke behandeling zorgen we ervoor dat alle oppervlakken die in contact zijn gekomen met patiënten of therapeuten worden gereinigd en gedesinfecteerd.
  2. Persoonlijke Hygiëne: Ons team van fysiotherapeuten en medewerkers volgt strikte persoonlijke hygiënepraktijken. Dit omvat het regelmatig wassen van handen, het dragen van schone werkkleding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen indien nodig.
  3. Handdesinfectie: We bieden handdesinfectiestations in verschillende delen van onze praktijk, zodat patiënten en medewerkers gemakkelijk hun handen kunnen reinigen bij binnenkomst en vertrek.
  4. Luchtkwaliteit: We zorgen voor een goede ventilatie van onze ruimtes om de luchtkwaliteit te waarborgen en eventuele verspreiding van ziektekiemen te minimaliseren.
  5. Afspraakbeheer: We beheren onze afspraken zorgvuldig om drukte in de wachtruimte te voorkomen. Patiënten worden verzocht om op het afgesproken tijdstip te arriveren om te zorgen voor een gestroomlijnde en veilige ervaring.
  6. Patiëntengegevens: Onze administratieve procedures zijn aangepast om contact tussen patiënten te minimaliseren. Patiëntendossiers worden strikt vertrouwelijk behandeld en worden alleen gedeeld volgens de geldende privacyregels.

Samenwerking met U:

We willen graag benadrukken dat het succes van ons hygiënebeleid mede afhankelijk is van de medewerking van U. We vragen u vriendelijk om:

  • Op de hoogte te blijven van uw eigen persoonlijke hygiëne en het gebruik van handdesinfectie.
  • Uw afspraak te annuleren of uit te stellen als u symptomen van ziekte vertoont.
  • De aanwijzingen van ons personeel op te volgen met betrekking tot hygiëne.

Onze Toewijding:

Het hygiënebeleid bij Praktijk Noorder Spaarne is een weerspiegeling van onze toewijding aan de gezondheid en het welzijn van onze patiënten en medewerkers. We volgen voortdurend de richtlijnen van gezondheidsautoriteiten en passen ons beleid aan om te zorgen voor een veilige omgeving voor iedereen.

Dank u wel voor uw vertrouwen. Als u vragen heeft over ons hygiënebeleid of andere zaken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen we voor een gezonde en veilige behandeling.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 023-5254640