In Balans…na de bevalling

Na de bevalling onder begeiding sporten


Hersteltraining

Als gevolg van de zwangerschap kan de samenwerking tussen spieren rondom het bekken uit balans geraakt zijn. Sommige werken te hard en andere spieren zijn juist minder actief geworden. Bij In Balans Na De Bevalling ga je 10 weken onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut trainen. We beginnen met een uitgebreide intake om alle aspecten die nodig zijn voor een goed herstel in kaart te brengen. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk trainingsprogramma op. Door specifieke oefeningen proberen we het lichaam weer in balans te krijgen en de pijnklachten te verminderen. Deze 10 weken train je 2 keer per week, waarvan 1 keer onder professionele begeleiding in een groep en 1 keer zelfstandig.

Postpartumconsult

Aan het begin van dit programma heeft u een postpartumconsult bij de bekkenfysiotherapeut om zo alle aspecten, die belangrijk zijn voor een goed herstel, in kaart te brengen. Dit consult duurt ongeveer 60 minuten. Van daaruit kunnen we een persoonlijk behandelplan/trainingsplan samenstellen. Informatie en adviezen worden gegeven over onder andere urineverlies, obstipatie, wanneer seksueel actief,  littekenherstel, bekkenklachten, verzakkingsklachten, voeding en gewicht. Dit postpartumconsult, en dus ook de training, is mogelijk vanaf 6 weken na de bevalling.

Indicatie

Enkele voorbeelden hiervan zijn: bekkenpijn, urineverlies, ontlastingsverlies of een zware bevalling (bijvoorbeeld met vacuümpomp of totaalruptuur).

Kosten

De kosten voor deze 10 weken zijn voor eigen rekening. In sommige gevallen wordt het vergoed door de zorgverzekeraar of werkgever. Voor het postpartumconsult en het opstellen van het trainingsprogramma kunnen de kosten worden verhaald op de aanvullende verzekering. Als je niet aanvullend verzekerd bent wordt een bedrag van €75,- in rekening gebracht.

Trainingstijden

Dinsdag 17:00 uur – 18:00 uur

Vrijdag 10:00 uur – 11:00 uur

Reacties zijn gesloten.