Inbalans 55+

We worden allemaal ouder. Dit gaat gepaard met de lusten en lasten van het leven.

Het verbeteren en onderhouden van de lichamelijke fitheid is van belang om tot op hogere leeftijd in staat te zijn om zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Denk aan langer thuis kunnen blijven wonen, uw huishouden kunnen blijven doen maar ook uw mobiliteit behouden zodat u kunt gaan en staan waar u wilt.

 

Oud zijn is geen zaak van jaren
als ik ‘t even zeggen mag
meerd’re malen heb ik mensen
oud zien worden in één dag
Leven is nog zo iets anders
dan alleen een rikketik
‘k heb ook mensen jong zien worden
in een enkel ogenblik

– Toon Hermans –

 

De ouder wordende mens

Bij het ouder worden neemt onze spiermassa en spierkracht af en blijken dagelijkse activiteiten, zoals opstaan uit een stoel, traplopen en tillen van zwaardere voorwerpen meer moeite te kosten. De lenigheid wordt over het algemeen minder en gewrichten voelen stijver. Dit kan problemen geven bij bijvoorbeeld het aan- en uitkleden, bukken en voorwerpen van de grond oprapen.

Kortom, beweging helpt u om lichamelijk èn geestelijk fit te blijven! Ook bij u leidt leefstijlverandering nog tot gezondheidswinst, al zijn de positieve effecten van leefstijlverandering het grootst als dat op jonge leeftijd gebeurt.

Preventie

Als u nog geen klachten heeft is het goed om preventief te gaan bewegen.

Training

Bij Inbalans 55+ wordt er 1 uur getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. We beginnen met een intake om te voorkomen dat gezondheidsrisico’s over het hoofd gezien worden en om een beginniveau vast te stellen. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk trainingsprogramma op.

Het uur bevat een opwarming, een specifieke training en een cooling down (bv een ontspanningsoefening). Het grootste deel van de training worden er oefeningen gedaan voor de spierkracht, de lenigheid en de conditie. Ook wordt er aandacht besteed aan coördinatie, balans en vaardigheidstraining. Door dit te trainen verminderd de kans op vallen.

Kosten

De kosten zijn € 24,95 per maand. Voor de intake en het opstellen van het trainingsprogramma kunnen de kosten worden verhaald op de aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft wordt eenmalig een eigen bijdrage gevraagd voor screening en onderzoek door een fysiotherapeut (zie tarieven)

De training zijn iedere woensdag om 10:00 uur – 11:00 uur onder begeleiding van Annemieke Venema

Reacties zijn gesloten.