InBalans met COPD

Onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt individueel een 7 weken durend traject doorlopen met een nazorgperiode voor een duurzaam resultaat. Een gezonde leefstijl, bewust eten en meer bewegen staan hierin centraal.

FItness oefenruimte Praktijk Noorder Spaarne

Voor wie?   

  • Diagnose COPD vastgesteld via een longfunctietest;
  • Ernst van de COPD is mild/matig (GOLD 1/2) met een lichte of matige ziektelast;
  • Deelname aan reguliere sport/beweegactiviteiten behoren niet of nog niet tot de mogelijkheden;
  • Er is geen sprake van desaturatie tijdens inspanning (wordt vooraf nagegaan).

Wat houdt het in?

Het programma begint met een individuele intake de fysiotherapeut en eventueel de diëtist. Bij de diëtist heeft u indien nodig gesprekken die gericht zijn op het vergroten van de kennis over wat er verandert in het lichaam bij COPD en hoe u met uw voeding en eetpatroon daar op kunt inspelen.

Tegelijkertijd wordt u door de fysiotherapeut 2 keer per week een uur begeleid in het bewegen met als doel de conditie te verbeteren en de bloedglucosewaarde te optimaliseren.Ook hij zal aandacht hebben voor blijvende verandering van beweeggedrag.

Er is in het programma veel aandacht voor het veranderen van leefstijl en wij kunnen u helpen bij het opstellen van een eigen actieplan. Dit alles om de behaalde gezondheidswinst ook na afloop van het programma te behouden en liefst te vergroten.
Zeven weken na aanvang zal er een evaluatiemoment met de diëtist en de fysiotherapeut zijn om de stand van zaken en eventuele knelpunten te bespreken. Gedurende alle sessies is het natuurlijk mogelijk met lotgenoten ervaringen te delen.
In de nazorgperiode van 3 maanden biedt Praktijk Noorder Spaarne u de mogelijkheid om uw behaalde beweeggedrag te continueren door middel van medisch fitness. Bovendien kunt u in deze fase naar behoefte een individuele afspraak maken met de diëtist. De nazorgperiode wordt opnieuw afgesloten met een evaluatiemoment.

Wanneer?                                                                                                                                                                                  De tijden van de trainingen zijn verdeeld door de hele week en u kunt zelf een geschikte tijd kiezen.

Wat kost het?

Fysiotherapie: InBalans met COPD wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Er zullen hiervoor 9 behandelingen fysiotherapie in rekening worden gebracht. Om uw veranderde beweeggedrag te continueren kunt u o.b.v. een abonnement voor medisch fitness vanaf  €28,- per maand trainen.

Diëtetiek: Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de kosten eveneens verhaald op uw aanvullende verzekering.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.