InBalans…met diabetes type 2

 

Onder begeleiding van een diëtist en fysiotherapeut wordt individueel een 7 weken durend traject doorlopen met een nazorgperiode voor een duurzaam resultaat. Een gezonde leefstijl, bewust eten en meer bewegen staan hierin centraal.

Voor wie?   
• Mensen met een gestoorde glucosetolerantie
• Mensen met diabetes type 2

Wat houdt het in?

Het programma begint met een individuele intake door zowel de diëtist als de fysiotherapeut. Daarna start u met een traject van 7 weken waarin u vier keer in groepsverband contact hebt met de diëtist. Deze gesprekken zijn gericht op het vergroten van de kennis over wat er verandert in het lichaam bij diabetes type 2 en hoe u met uw voeding en eetpatroon daar op kunt inspelen.

Tegelijkertijd wordt u door de fysiotherapeut 2 keer per week een uur begeleid in het bewegen met als doel de conditie te verbeteren en de bloedglucosewaarde te optimaliseren. Ook hij zal aandacht hebben voor blijvende verandering van beweeggedrag.

Er is in het programma veel aandacht voor het veranderen van leefstijl en wij kunnen u helpen bij het opstellen van een eigen actieplan. Dit alles om de behaalde gezondheidswinst ook na afloop van het programma te behouden en liefst te vergroten.
Zeven weken na aanvang zal er een evaluatiemoment met de diëtist en de fysiotherapeut zijn om de stand van zaken en eventuele knelpunten te bespreken. Gedurende alle sessies is het natuurlijk mogelijk met de anderen in de groep ervaringen te delen.
In de nazorgperiode van 3 maanden biedt Praktijk Noorder Spaarne u de mogelijkheid om uw behaalde beweeggedrag te continueren door middel van medisch fitness. Bovendien kunt u in deze fase naar behoefte een individuele afspraak maken met de diëtist. De nazorgperiode wordt opnieuw afgesloten met een evaluatiemoment.

Wanneer?                                                                                                                                                                                  De trainingen met de fysiotherapeut vinden plaats op maandag en vrijdag van 14.00 – 15.00 uur.  De bijeenkomsten met de diëtist zijn op maandag van 12.30 – 14.00 uur.

Helaas laten de vergoedingen voor de dietetiek het niet toe om de kosten van de diëtist te declareren bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen komen deze kosten voor uw eigen rekening. Voor de tarieven kun u terecht bij Hilde de Jong.

Wat kost het?

Fysiotherapie: InBalans met Diabetes Type 2 wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Er zullen hiervoor 9 behandelingen fysiotherapie in rekening worden gebracht. Om uw veranderde beweeggedrag te continueren kunt u o.b.v. een abonnement voor medisch fitness vanaf  €28,- per maand trainen.

Diëtetiek: Afhankelijk van uw bloedglucosewaarde (kleiner, resp. groter dan 7) wordt 4 uur vanuit de basisverzekering of vanuit de ketenzorg Diabetes vergoed.

Dinsdag 11:00 uur – 12:00 uur

Vrijdag 11:00 uur – 12:00 uur

 

 

 

Reacties zijn gesloten.