Na de zwangerschap – Post Partum

 

Bekken(bodem)klachten tijdens en na de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap of na de bevalling te maken met klachten rondom het bekken, in de lage rug en benen. Meestal verdwijnen deze klachten na de bevalling, soms blijven ze langer bestaan. Bekkenpijnklachten zijn meestal niet continu aanwezig maar treden op na (te) lang aanhouden van een houding of beweging zoals staan, lopen en zitten. Andere kenmerken van bekkenpijn zijn startpijn en napijn. Dit kan flinke beperkingen geven in het dagelijkse leven.

Verder kunnen er tijdens of na de zwangerschap problemen ontstaan op het gebied van plassen en ontlasten. Weinig vrouwen durven deze klachten, meest uit schaamtegevoelens, bij hun huisarts, verloskundige of gynaecoloog te vertellen.

In veel gevallen zijn de klachten terug te voeren op het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren en daar is iets aan te doen.

Bij ons kun je terecht voor een check na je bevalling door een gespecialiseerde therapeut. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide intake, lichamelijk onderzoek en bekkenbodemfunctie onderzoek. Je krijgt adviezen en tips voor een effectief herstel.

Bel of mail voor een afspraak met Ingrid Grosfeld of Bettyleen de Vries op 023-5254640 of via het contactformulier

 

Reacties zijn gesloten.