Oncorevalidatie

Tegenwoordig zijn de verschillende oncologische aandoeningen goed te behandelen. Door chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en aanvullende behandelingen zoals hormoontherapie en doordat ze een lange periode niet actief kunnen zijn nemen de conditie en het algemeen welbevinden van de patiënt enorm af.

Na een oncologische behandeling zijn blijvende vermoeidheid en deconditionering veel voorkomende klachten. Ook de emotionele en fysieke verwerking hebben een grote impact op het algemeen welzijn van de patiënt. Met revalidatie in de eerstelijn kunnen deze klachten worden aangepakt.

U kunt bij ons terecht voor advies, training, en begeleiding in alle fases van de ziekte. Dit kan op de praktijk maar indien noodzakelijk ook bij u thuis. Wij hebben beschikking over uitgebreide kennis, faciliteiten en netwerken waarmee wij samen met u naar oplossingen voor uw vragen gaan zoeken.

Veelvoorkomende symtomen tijdens en na de behandeling van kanker zijn: pijn, vermoeidheid, noodzaak tot rusten, zwakte, slaapproblemen en benauwdheid.

Zwemmen met en zonder kanker

Vanaf 2012 biedt Praktijk Noorder Spaarne samen met Zwembad de Heerenduinen in samenwerking met “Inloophuis Kennemerland” voor iedereen die kanker heeft (gehad) de gelegenheid om in een veilige en vertrouwde omgeving deze vorm van bewegen te gebruiken als positieve bijdrage in hun algemene herstel.

In het water ben je vrij en ervaar je minder beperkingen met bewegen en kun je de belasting op je spieren nauwkeurig doseren. Maar bovenal is het genieten, want… bewegen is leven! Bewegen in groepsverband is leuk en motiverend. U kunt zwemmen onder onze deskundige begeleiding. Deze ziet erop toe dat u zich niet te veel, maar ook niet te weinig inspant.

Het is ook mogelijk om op medische indicatie of eigen verzoek individuele begeleiding te krijgen. Op verwijzing van uw huisarts of specialist wordt dit afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering vergoed.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Peter Boots of Annette Mariman of bel 023-5254640

Oncorevalidatie voor de regio Haarlem, Velserbroek, Driehuis, Santpoort, Ijmuiden, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Assendelft, Heemstede, Zandvoort, Overveen, Bloemendaal

 

 

 

Reacties zijn gesloten.