Zwemmen met en zonder kanker

Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact gehad op de lichamelijke

en geestelijke gesteldheid. De lichamelijke conditie is waarschijnlijk achteruitgegaan,wat zich onder andere kan uiten in vermoeidheid. Vroeger werd bij ziekte en moeheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Voor mensen die ziek zijn geweest is het belangrijk te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. Wetenschappelijk onderzoek leert dat sportief bewegen een belangrijke bijdrage kan leveren aan het opbouwen van de conditie en aan het herstel. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.

Zwembad de Heerenduinen biedt in samenwerking met inloophuis Kennemerland en Praktijk Noorder Spaarne iedereen die kanker heeft (gehad) de gelegenheid om in een veilige en vertrouwde omgeving deze vorm van bewegen te gebruiken als positieve bijdrage in hun algemene herstel.

Het is ook mogelijk om vanaf 13:45 onder individuele begeleiding van een fysiotherapeut aan specieke doelen te werken. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Praktijk Noorder Spaarne via 023-5254640.

Aanmelden voor de reguliere groepslessen kan via het Inloophuis Kennemerland tel: 06-34944729 of 023-8885367. Na een korte telefonische intake kunt u ddirect starten. De begeleide uren zijn vanaf 3 september wekelijks en beginnen om 14:15.