Schouderklachten

Onze manueel therapeuten hebben veel ervaring en vaardigheid op het gebied van schouderklachten. In samenwerking met de schouderpoli van het Spaarne Gasthuis is de expertise op de veelal complexe schouderklachten naar een hoger plan getild.

De schouderpoli draait niet alleen in het Spaarne Gasthuis Heemstede, maar ook in Haarlem Noord.

Elke dinsdag is hier het ‘one stop visit’ schouderspreekuur in het Spaarne Gasthuis in Haarlem Noord. De orthopedisch chirurg, fysio-/manueeltherapeut en verpleegkundig specialist kijken dan tijdens 1 bezoek naar uw klacht. Als het nodig is, worden er meteen röntgenfoto’s en/of een echografie gemaakt. De echografie wordt aldaar gemaakt door Marcel Spruijt, echografist bij Praktijk Noorder Spaarne.

“Meestal gaan schouderklachten vanzelf over. Als dat niet zo is, kan het helpen om de klachten te behandelen, bijvoorbeeld met fysio- of manuele therapie, zonder te opereren”, vertelt Tjarco Alta, sinds kort orthopedisch chirurg in het Spaarne Gasthuis en, naast Arthur van Noort, gespecialiseerd in schouderklachten. Soms is een operatie wel nodig. Dit wordt met u besproken.” Een afspraak maken doet u op de polikliniek orthopedie van het Spaarne Gasthuis.
Wilt u niet meteen een afspraak maken in het ziekenhuis dan kan de gespecialiseerde fysio-/ manueeltherapeut bij Praktijk Noorder Spaarne een inschatting maken over de noodzaak voor een verwijzing naar de schouderpoli. Soms is verder onderzoek niet nodig of voldoet een echografie ter plekke. De behandeling kan direct gestart worden. Wilt u uiteindelijk een afspraak maken op het schouderspreekuur in Haarlem Noord? Een verwijzing van uw huisarts is nodig. Onze therapeuten kan de regie nemen in een soepele overdracht.

Slijmbeursontsteking – Impingement – schouderartrose – frozen shoulder – schouderluxatie – SLAP letsel

Reacties zijn gesloten.