Slaapproblemen

Mensen die last hebben van insomnie slapen slecht. De voornaamste klachten zijn: moeite hebben met inslapen, niet doorslapen of niet uitgerust zijn na de slaap. Mensen die last hebben van insomnie liggen doorgaans uren wakker, liggen te draaien te piekeren en wat ze ook doen ze komen slecht in slaap. De volgende dag zijn deze mensen dan ook erg moe, snel prikkelbaar en versuft. Doordat mensen zo moe zijn proberen ze soms overdag bij te slapen wat dan weer slapeloosheid `s nachts als gevolg heeft.

Er zijn verschillende soorten insomnie het belangrijkste onderscheid is te maken tussen insomnie die te maken heeft met het inslapen en insomnie die te maken heeft met het doorslapen. U kunt ook last hebben van beide types.

Behandeling door Psychosomatisch fysiotherapeut

Bij de intake wordt uw situatie uitvoerig in kaart gebracht. Factoren die de slaap negatief of positief kunnen beïnvloeden worden besproken. Om meer inzicht te krijgen in uw slaapgedrag krijgt u een slaapdagboek mee om in te vullen. De therapie bestaat uit een combinatie van slaap hygiënische adviezen, remming van piekergedachten en verbeteren van ontspanning- en inspanningsactiviteiten. Gemiddeld genomen zijn 4 tot 6 sessies voldoende voor een effect – meer info

Vergoeding van de therapie komt uit de aanvullende verzekering.

Bel voor een afspraak met Bart van Buchem 023-5254640

Reacties zijn gesloten.