De zwangerschapsbegeleiding bij Praktijk Noorder Spaarne wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut.  Zij zal aandacht hebben voor de  klachten die zijn ontstaan of verergerd tijdens de zwangershap. Zo zal er aandacht zijn voor het leren stabiliseren van het bekken en de lage rug tijdens verschillende houdingen en bewegingen. De begeleiding/behandeling is individueel en kent ten alle tijden een individuele aanpak en plan.

Wanneer er ernstige klachten, bijvoorbeeld constant pijn, veel bewegingsbeperking of veel beperkingen van gewone alledaagse dingen (lopen, traplopen, bukken, zitten) optreden verwijzen wij in overleg naar de bekkenfysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van patiënten met bekkenpijn.
Middels een fysiotherapeutisch onderzoek zal de bekkenfysiotherapeut de klachten in kaart brengen en een specifiek bij die klachten passende behandeling opstellen.
Verantwoord leren omgaan met de verminderde belastbaarheid van het bekken en goed  bewegen zijn daarbij belangrijk.

Verloopt de zwangerschap voorspoedig en met beperkte lichamelijke ongemakken dan bevelen wij de cursus mominbalance van harte aan. Als partner van mominbalance kunnen wij de deelnemers van deze cursus van advies voorzien bij twijfels over de belastbaasrheid.

Na de zwangerschap bieden wij Inbalans na de bevalling aan. Hier vind je meer informatie.